Carl Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist anställdes 1972 som krögare på Grythyttans gästgiveri. Han har gjort Grythyttan till ett gastronomiskt centrum med gästgiveri, Måltidens hus och restauranghögskola.

Centralt innehåll

  • Vägen från idé till att starta företag. I samband med det behandlas hur man identifierar, skapar och samverkar i olika former av nätverk. Affärsidéns utformning och betydelse. (Entreprenörskap och företagande)
  • Mediernas tillkomst, utveckling och påverkan ur ett historiskt och dagsaktuellt perspektiv. Mediernas roll i samhället och deras betydelse för demokratin och samtidskulturen. (Medier, samhälle och kommunikation 1)

Instuderingsfrågor

  1. Vilket år anställdes Carl Jan Granqvist på Grythyttans gästgiveri?
  2. Vad innebär saperemetoden?

Diskussion

  • Antalet matlagningsprogram, matlagningstävlingar och Tv-kockar har ju fullkomligt exploderat de senaste åren, varför tror ni att det har blivit så?

Fördjupning Entreprenörskap och företagande

  • Välj ut 3–4 olika restaurangers hemsidor och undersök dem. Försök komma fram till vilken affärsidé restaurangen har samt hur tydligt detta visar sig på hemsidan.

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *