Carl Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist anställdes 1972 som krögare på Grythyttans gästgiveri. Han har gjort Grythyttan till ett gastronomiskt centrum med gästgiveri, Måltidens hus och restauranghögskola.

Carl Jan Granqvist (f 1946) är i dag är professor i matkonst vid Stavangers högskola i Norge. Han är pionjär i Sverige med saperemetoden som innebär att man vid kompositionen av en måltid tar hänsyn till matgästens alla sinnen, inte bara till smaksinnet.

Entreprenör i krogvärlden

1972 blev han anställd som krögare på Grythyttans gästgiveri. Därefter har han gjort Grythyttan, i Hällefors kommun, till ett gastronomiskt centrum med gästgiveri, Måltidens hus och restauranghögskola.

Han var även en av två grundare av Vinkällaren Grappe på Östermalm i Stockholm som startade sin verksamhet 1986.

Mat- och dryckesprofil i TV

Yrket har tagit honom till TV där han bland annat medverkat som vinkännare.

Carl Jan Granqvist

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *