Därför valde Oatly riskkapitaljätten Blackstone

Oatly har hamnat i blåsväder igen. Havremjölksföretaget anade att det skulle bli oråd men gav sig ändå in i ett samarbete med amerikanska riskkapitaljätten Blackstone, som anklagats för att stå bakom och driva på de stora skogsskövlingarna i Amazonas. Oalty förklarar dock att detta samarbetsprojekt görs i hållbarhetens tecken.

I en intervju med Oatlys VD Toni Petersson drar Svenska Dagbladet slutsatsen att företaget har anklagats för dubbelmoral och hyckleri och att man just säljer sin själ i en hetsig jakt på att erövra världen med sin havremjölk. Själva förklarar Oatly på sin hemsida varför de valde att samarbeta med Blackstone:

Det kan kännas lite obekvämt. Vänner förändras, du förändras, världen förändras och till och med strategierna för att förändra en värld i förändring förändras. Inte blir det lättare av att debatterna ofta går i svartvitt trots att vi alla vet att världen är ett myller av färger när den är som bäst, och däremellan mest en gråzon.

Fortsätt läs Oatlys uttalande om saken här och se även det korta filmklippet där de förklarar hur de kan ”förändra världen på riktigt”.

Skärmdump: oatly.com

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *