Efva Attling

Efva Attling har gjort det mesta – varit modell, popstjärna, dansare och låtskrivare. Mest känd är hon dock för sin internationella karriär som smyckedesigner. Idag är Attling internationellt erkänd med egna butiker världen över.

Efva Attling föddes 1952 i Stockholm och redan som elvaåring designade hon sina första smycken. Som 16-åring blev hon antagen som lärling till en av Sveriges främsta silverdesigners.

Valde modellkarriär

Men när Efva kort därefter fick chansen till en internationell karriär som modell lades drömmen om att bli formgivare och designer på hyllan. Åren som följde blev intensiva och vid sidan av modellkarriären hann Attling också starta popgruppen X-models som rönt stora framgångar i Sverige under 1980-talet.

Återvände till hantverket

I mitten på 1990-talet väcktes tankarna om att ägna sig åt formgivning åter till liv. Efva Attling återvände till hantverket och efter att 1999 ha öppnat en egen ateljé på Södermalm i Stockholm tog en ny karriär snabbt fart.

Startade smyckesföretag

Idag, 15 år senare, är Efva Attling en etablerad designer med internationell närvaro. Med 200 återförsäljare och egna butiker i fler än tio länder, däribland Kina, England, Italien och Australien, räknas hon till en av Sveriges mest framgångsrika designers.

Världskändisarnas favorit

Efva Attlings smycken har förekommitpå tidningsomslag världen över och stjärnor så som Madonna, Jennifer Aniston och Sarah Jessica Parker har alla setts bära Attlings kollektioner. Under 2012 samarbetade Attling bland annat med Yoko Ono och tillsammans tog de fram kollektionen Imagine Peace som en hyllning till John Lennons låt Imagine.

Öppande flaggskepp i New York

Efva Attlings företag har idag cirka 50 personer anställda och har ökat både sin försäljning och omsättning stadigt sedan starten 1999. Så sent som år 2011 invigde Attling en så kallad flagship store, en påkostad butik som ska väcka uppmärksamhet och bidra till att stärka företagets varumärke, i trendiga Meatpacking district i New York. Där, mitt i centrala New York, ligger hennes butik sida vid sida med kända designers som Stella McCartney och Alexander McQueen.

Succé för internationell expansion

Den framgångsrika internationella expansionen avspeglas också i företagets ekonomi. Sedan 2001 har det framgångsrika designföretaget nästan tiodubblat sin omsättning och 2012 passerades man en omsättning på över 100 miljoner kronor.

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *