Gunnar Dafgård

Dafgårds grundades av Gunnar Dafgård (1919-2003) i Källby, Västergötland 1937. Släkten hade varit företagare i flera generationer.

Gunnars pappa var kreaturshandlare och Gunnar följde ofta med då pappa skulle göra affärer. När Gunnar var 18 år avled pappan och då startade Gunnar egen rörelse med försäljning av kött och charkvaror på Lidköpings torg. Han transporterade varorna de 12 kilometerna på en trehjulig paketcykel.

Efter några år startade Gunnar Dafgård en liten livsmedelsfabrik. Det stora genombrottet kom på 1950-talet då djupfrysningstekniken slog igenom. Dafgårds var en av pionjärerna i Sverige. Gunnars hustru Nancy var viktig för företaget. Hon skötte länge ekonomin och deltog i den produktutveckling som ägde rum i familjens kök.

Dafgårds utvecklades till Sveriges största familjeföretag i livsmedelsbranschen. I Källby tillverkas bland annat över 50 000 enportionstallrikar och mer än 100 000 Billys Panpizza om dagen. Under kåldolmssäsongen augusti-november rullas varje dag 100 000 dolmar för hand. Personrekordet är 6 000 på en dag.

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *