Kicki Theander var först med hemleverans av matkassar

Kicki Theander var först i världen med idén att erbjuda hemleverans av matkassar. År 2007 grundade hon företaget Middagsfrid som idag levererar matkassar till hushåll världen över.

Kicki Theander är utbildad civilekonom och arbetade i många år i rollen som managementkonsult med företagsutveckling och ledarskap i organisationer. Några år in på tjugohundratalet började hon fundera på att göra något annat. Jobbet erbjöd inte längre de utmaningar hon sökte och i samband med att hon lämnade sin anställning 2007 föddes idén till Middagsfrid.

Först med färdigpackade matkassar

Idén att erbjuda färdigpackade matkassar till hushåll och barnfamiljer som har svårt att hinna med alla måsten i vardagen kom att revolutionera den svenska matbranschen. Trots att Kicki Theander aldrig tidigare arbetat med mat, eller för den delen drivit ett eget företag, bar hon inom sig en stark drivkraft och ett brinnande intresse för hälsosam mat med råvaror av hög kvalitet. Det är för övrigt just denna drivkraft som gjort Kicki Theander till en framstående opinionsbildare för värdet av livsmedel utan tillsatser.

Middagsfrid fick en springande start. Kicki Theander drog igång verksamheten i maj 2007 och redan i oktober samma år kunde de första matkassarna distribueras. I ett halvårs tid var Middagsfrid helt ensam om att erbjuda tjänsten på marknaden. Numera är affärsidén väletablerad – flera andra företag har slagit sig in på marknaden – och så sent som 2011 utsågs Matkassen till årets julklapp.

Bildkälla: Middagsfrid.se

Fokus på opinionsbildning

Kicki Theander var vd för Middagsfrid under verksamhetens första år. År 2012 valde hon att lämna över vd-posten till sin make tillika medgrundare till företaget, Victor Theander. Sedan dess har Kicki Theander ägnat merparten av sin tid åt det opinionsbildande arbete som redan från början var en bärande del i verksamheten.

Middagsfrid bedriver idag verksamhet i större delen av Sverige. Företaget erbjuder dessutom hemleverans i Danmark, Belgien, Tyskland, Kanada och Schweiz.

Prisat entreprenörskap

Under årens lopp har Kicki Theander fått en rad priser för sitt entreprenörskap och arbetet med Middagsfrid, däribland utmärkelsen ”Årets Entreprenör 2010” av Nya Affärer och ”Årets kvinnliga stjärnskott, region Sthlm 2009” av Ernst & Young. Middagsfrid har också blivit utsett till ”Bäst i test bland matkassar” av Aftonbladet 2012. År 2015 blev Kicki Theander nominerad till SvD:s ”Årets affärsbragd 2015”.

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *