Lexington

Heminredningsföretaget Lexington började som ett fåtal mindre sommarbutiker i mitten av 90-talet. Idag finns företaget runt om i världen. Bakom de internationella framgångarna står entreprenören Kristina Lindhe.

Kristina Lindhe, född 1958, började sin karriär som högstadielärare. Vid sidan av läraryrket drev hon under sommartid egen butiksverksamhet i bland annat Nyköping och Trosa. Men det var svårt att få lönsamhet i butikerna och en dag bestämde hon sig för att satsa på en ny affärsidé.

Tog fram eget butikskoncept

Hon gillade den amerikanska så kallade New England-stilen, men vid den här tiden fanns det ingen aktör i Europa som sålde inredning eller kläder i denna stil. Kristina, hennes make Tommy Lindhe och några vänner bestämde sig därför för att på egen hand utveckla ett koncept. Det blev startskottet för Lexington.

All tillverkning på entreprenad

Idag designar och säljer Lexington ett brett sortiment av produkter inom inredning och mode. Lexington har ingen egen tillverkning utan lägger ut produktionen på entreprenad, framförallt i andra europeiska länder. Kristina Lindhe var redan från början inställd på en internationell expansion och numera finns företaget på 20 marknader runt om i världen.

Kristina Lindh
Kristina Lindhe

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *