Michel Issa

Michel Issas livsbana har varit långtifrån spikrak. Från aspirerande munk i ett syriskt kloster till framgångsrik företagare i Sverige. Idag sträcker sig hans företagargärning från cykelgrossist till ägare av en kursgård.

Michel Issa föddes den 11 november 1986 i Norrköping. Länge var drömmen att gå i kloster och bli praktiserande munk. Michel Issa studerade också teologi utomlands, men efter att ha tillbringat en tid i ett syriskt kloster insåg Michel att han var ämnad för andra utmaningar.

Svårt att hitta jobb

Att etablera sig hemma i Sverige var lättare sagt än gjort. Michel sökte hundratals jobb och var på väg att ge upp när hans bror kom till hans hjälp. ”Man har inte misslyckats förrän man har gett upp”, ska brodern, som är djupt troende, ha sagt. Samtalet med brodern skulle bli en vändpunkt för Michel.

Blåste liv i kursgård

År 2009 hade Michel och en av hans vänner till en billig peng köpt kursgården Kenoro Camp några mil norr om Norrköping. Michel hade tidigare ordnat sommarläger på anläggningen för ungdomar med särskilda problem. Verksamheten hade inte alltid burit sig, men Michel var övertygad om kursgårdens potential och bestämde sig för att köpa ut sin vän. På några få år lyckades Michel vända utvecklingen och locka allt fler gäster till Kenoro Camp.

Drivs av att hjälpa människor

Michel Issa har på några få år gjort en fantastisk resa. Idag driver han fyra företag förutom kursgården Kenoro Camp, däribland Cykelgrossisten.se. Michel Issa har förklarat att han drivs av en vilja att hjälpa utsatta människor och har därför aktivt medverkat i flera biståndsprojekt.

Utsedd till supertalang

Trots sin unga ålder har Michel Issa redan tilldelats en rad priser och utmärkelser, däribland ”Årets kompassros” 2014 av Konungens Stiftelse för ungt ledarskap. Han har också fått utmärkelsen ”Årets framtida ledare 2014 inom näringslivet” av Toyp samt korats till en av ”Sveriges supertalanger 2012” av tidningen Veckans Affärer.

Michel Issa
Michel Issa 

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *