Reklamkampanjen för höstens stora NK-realisation år 1937

Ur Nordiska Kompaniets personaltidning Kompanirullan 1937:8 – 9.

”Knyt en knut”… ”Lös knuten”… ”Första knutdagen”… ”Andra knutdagen”… var några av rubrikerna i reklamkampanjen för höstens stora NK-realisation. Här en tydlig och uppmärksammad påminnelse om evenemanget. Den jättelika handen var uppsatt på NK:s fasad mot Regeringsgatan.

Varje realisation är sina föregångare ganska lik. Samma stormning av kunderna vid öppningsdags, snabba rafsande på avdelningarna för att komma åt de bästa varorna, samma totala gallring av de överfyllda diskarna och samma påfrestningar för personalen.

Ur Nordiska Kompaniets personaltidning: Kompanirullan 1937:8-9. Källa: Nordiska Kompaniets arkiv hos Centrum för Näringslivshistoria.

Men försäljningsresultaten varierar. I direktionsgången roar man sig med att tippa totalsiffran – den som tippade högst i år blev vinnare. Det säger en hel del. Här ses några typiska bilder från den senaste realisationen:

En lång och trogen kö torts dåligt väder… Herrarna äro minst lika ivriga realisationskunder som någonsin damerna… Porslin, glas och skor på stram parad innan klockan 9… sedan blev det mycket snart en förändring.

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *