Slaget vid Traneberg

Ur Nordiska Kompaniets personaltidning Kompanirullan 1928:7-8 (årgång 2).

Polisen fick ge vika för övermakten!

Söndagen den 2 september avhölls den ovan rubricerade klubbmatchen i allmän idrott på Tranebergs Idrottsplats, med c:a 400 NK-ister på läktaren.

Den stora spänning man förr om åren erfarit före matchen mot Puben saknades i år fullständigt, därtill voro våra mannar alltför överlägsna och man får beklaga att det i år ej kunde bli någon match av mot konkurrenten vid Hötorget.

Tävlingen dominerades totalt av Her­rar H. Lindblad och J. Nilsson, vilka till­sammans hemförde sex första och fyra andra placeringar och kom sådana erkända ”hejare” som Dompen och Almgren näs­tan att verka statister.

Särskilt kan noteras att samtliga första jämte sex andra placeringar hemfördes av N K :ister.
Längdhopp yar även i år vår starkaste gren . och belade våra representanter de tre första platserna.

Som extranummer på programmet stod dragkamp mellan de tävlande och här nedan var en bild från det intressanta 400-melers loppet. Branting (nr. 12) på väg mot tävlingen.

Polisen på sin ”mammas gata.” Dompen, som varit med i ett dragkampslag förut, ställde sitt vetande till förfogande och lärde pojkarna att när han skrek ”Hej”, så skulle de dra och när han skrek ”Hå”, så skulle de vila. Tyvärr fick han aldrig tillfälle att ropa Hej, då nämligen poliserna ropade först och våra tappra mannar plöjde djupa fåror med näsorna i kolstybben.

Prisutdelningen förrättades av Dir. Ernmark som samtidigt tackade Polisens Idrottsförening för deras beredvillighet att ställa sig till förfogande som motståndare vid dagens match.

Resultatet av matchen blev att N.K. segrade med 117 poäng mot Polisens 76. Bäste man på plan blev denna gång H. Lindblad med 29 poäng, tätt följd av I. Nilsson, med 27 poäng.

Resultaten i de olika grenarna blevo:

Löpning 100 meter:

1. C. Branting, N. K. – 11,5 sekunder.

H. Lindblad stöter kula.

Text: Ray.

Artikel ur Nordiska Kompaniets personaltidning Kompanirullan 1928:7-8 (årgång 2).

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *