Tävling för NK-barn

Artikel ur Nordiska Kompaniets personaltidning Kompanirullan 1951:9-10 (årgång 25).

Från många håll har det försports, att barn som har sin mamma eller pappa arbetande på NK tycker att det borde finnas något också för dem i Rullan. De har så rätt. Nu skall det bli något en­bart för dem – en alldeles egen tävling t. o. m. Och med chansen att vinna fina priser från NK:s Sport- och Leksaksavdelningar.

Alltså kära NK-barn

Varje år i jultiden brukar Du väl någon gång få komma med mamma eller pappa till NK och se Ljusgården i all sin glans. Som Du säkert minns står det en jättestor gran mitt i hallen och utefter trappräcket har man sett alla möjliga underbara och spännande saker, tomtar och sagofigurer och trevliga djur mot en bakgrund föreställande slott eller julklappsverkstad eller snölandskap eller hjulångare eller speldosor eller något annat. Herr Munkhammar som har hittat på dem alla i 20 års tid tycker att det skulle vara roligt att se vad barnen själva allra helst ville se i Ljusgården. Och nu väntar vi med spänning på både Ditt och många andras förslag. Be Din mamma eller pappa att hämta ett tävlingspapper hos någon av NK-personalens portvakter. Där finns Ljusgårdstrap­pan uppritad precis som på den lilla teckningen här nedan men mycket större och på så vis får Du någonting att hålla Dig till. Men gör kladdritningar eller målningar på något annat papper – och när Du vet precis hur Du vill ha det, så målar Du det på det här fina papperet. Men vi vill tala om för Dig att det viktiga är att få en stor figur på trappavsatsen på första våningen mitt över valvet och därjämte figurer utefter trappräcket. Hela väggen upp till taket med sina balkonger vid de olika våningarna brukar vara täckta av glitter – så vill vi ha det kvar. Men vill Du mycket gärna, så är det klart att du kan placera en ängel eller en tomte eller någonting annat här och var.

När Du är klar med Ditt förslag så ber Du mamma eller pappa att ta med det till NK och lämna det till Rullan. Det måste ske före den 26 november. Sedan skall direktör Björklund, NK:s rek­lamchef, kapten Ungewitter, herr Munkhammar och Rullans redak­tör titta igenom alla bidrag för att se vad det skall bli för priser. Och dessa utdelas sedan på den traditionella julfesten för NK-barn, vilken i lir troligen blir den 9 december.

Sätt i gång nu! Och kom ihåg att skriva namn och ålder på Ditt bidrag.

Artikel ur Nordiska Kompaniets personaltidning Kompanirullan 1951:9-10 (årgång 25).

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *