Ulf Eklöf

Stadiums historia började 1974 då den 22-årige Ulf Eklöf tog över den lilla sportbutiken Spiralen Sport i Norrköping. Några år senare kom Ulfs fyra år yngre bror Bo med i företaget.

Spiralen Sport växte successivt till ett stort sportvaruhus med sport- och sportmodeprodukter. Brödernas föräldrar drev en matbutik och därifrån överförde Bo och Ulf Eklöf idéer till sin verksamhet. Med massexponering av varor och aktiv annonsering, som skapade trafik till butiken, lades grunden till ett koncept som kom att revolutionera hela sporthandeln. Besökarna fick möjlighet att både se och känna på skorna, kläderna, skidorna och skridskorna. Den gamla typen av sportaffär där man handlade sådant över disk blev historia.

Lanserade Stadium

I början av 1980-talet var Spiralen Sport Sveriges största sportbutik. 1983 förvärvades butiken Race Marine i Stockholm. Den var stor på alpint och marina produkter. Bröderna Eklöf fick fart på butiken som hade gått dåligt en tid.

1987 lanserades Stadium, ett nytt butikskoncept på Sergelgatan i Stockholm. Hela butiken formades som en arena med löparbanor som ledde kunderna runt i butiken. Inspirationen kom från ett besök på OS i Los Angeles 1984 med den gigantiska arenan Colosseum. Stadium växte och fler och fler butiker öppnades över hela landet.

Den första butiken utanför Sverige öppnades i Köpenhamn år 2000.

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *