Centrum för Näringslivshistoria tog fram jubileumsbok när familjeföretaget Atteviks fyllde 70 år.

Familjeföretaget Atteviks grundades av Sigvard Attevik 1945, och har under 70 framgångsrika år sålt bilar i Småland. Idag är de en av de fem största återförsäljarna av Volkswagen och finns på åtta orter. Huvudkontoret ligger i Jönköping.

För att uppmärksamma 70-årsjubileet valde de att låta Centrum för Näringslivshistoria producera en jubileumsbok. ”Det lilla extra – Historien om Atteviks” berättar både företagets historia och var det står idag.

 

"Det lilla extra - Historien om Atteviks", 60-sidig bok med mjuk rygg, utgiven 2015 för familjeföretagets 70-årsjubileum.

Eftersom Atteviks inte hade något arkiv på plats hos Centrum för Näringslivshistoria, så bestod en stor del av researcharbetet av intervjuer gjorda på plats med företagsledning, ägare och medarbetare. Resultatet blev en historisk exposé fylld av personliga anekdoter.

Idag drivs företaget av tredje generationen Attevikare. För både familjen och företagsledningen var det här första gången någon tog ett samlat grepp om historien. Boken, som gjordes med mjuk rygg om 60 sidor, kommer användas både för existerande och framtida kunder, och för att förmedla till alla medarbetare den tradition som följer med att jobba för företaget.