”Hötorgspippi”

Ur Nordiska Kompaniets personaltidning Kompanirullan 1928:1-2 (årgång 2).

PUB:s personal har haft en lyckad fest på Konserthuset.

NK har alltid haft den stora glädjen att vid viktiga evenemang ha en trogen följeslagare och dito vän i viken. Han heter PUB och vi ha en viss respekt för honom, ity alt vi ibland fått klå av honom. När NK greps av ”Snurren i NK-­snurran” hade han också ett anfall av samma sjuka fast det blev förstås en an­nan variant ”Hötorgspippi”. Tyvärr hade ingen av Red:s medlemmar tillfälle att närvara vid det celebra tillfället, vilket gick av stapeln på konserthuset lördagen den 10 mars, men av hörsägner att döma, tycks det ha varit en synnerligen trevlig och angenäm tillställning.

Den började med en verkligt animerad middag, där stämningen stod högt i tak och talen avlöste varandra. Aftonens clou var dock den för det solenna tillfället skrivna ”sensationella personalrevyn Hö­torgspippi”, vilken framfördes med verk­lig kläm av artistkrafter ur firmans per­sonal under ledning av kuplettförfattaren, regissören och charmören Bertil Bonde­son, vilken på bara ett fåtal repetioner fått fram ett utmärkt samspel på alla hän­der och fötter.

Efter ”spektaklet” fortsatte den lyckade festen med samkväm och dans till ett bra stycke in på de där små, små, men ack så trevliga timmarna.

Med välvilligt tillstånd från PUB pub­licera vi här några bilder, som givetvis även ha intresse för NK:s personal.

Text: R.

Artikel ur Nordiska Kompaniets personaltidning Kompanirullan 1928:1-2 (årgång 2).

Dela med dig av dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *